Заедно за бежанците

По случай Световния ден на бежанците, Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ изразява своята най-дълбока благодарност към страните, приемащи бежанци. Вашата щедрост и човечност направиха възможно милиони бежанци да намерят безопасност и надежда за нов живот.

Благодарим на всяко правителство и народ, който прие бежанците с отворени сърца и щедри ръце и им предостави необходимата подкрепа в моменти на бедствие. Вашата солидарност и упорит труд, за да гарантирате правата на бежанците и да им помогнете да се интегрират във вашите общества, е пример за хуманност и дарителство.

Вие показахте на света, че силата на солидарността и международното сътрудничество може да направи реална промяна в живота на хората, които е трябвало да напуснат родината си, за да избягат от конфликти и преследване. Благодарение на вашите усилия много бежанци успяха да изградят нов живот, пълен с надежда и възможности.

Ние осъзнаваме, че приемането на бежанци изисква значителни ресурси и усилия и изразяваме нашата дълбока признателност за цялата материална и морална подкрепа, която сте предоставили и предоставяте. Обединяването на вашите усилия с хуманитарни организации и други участници укрепва способността ни да предоставяме необходимата помощ на всеки бежанец.

В този специален ден ние изразяваме нашата дълбока благодарност и потвърждаваме нашия ангажимент да работим рамо до рамо с вас, за да напреднем в правата на бежанците и да гарантираме, че те имат достойния живот, който заслужават. Надяваме се, че ще продължите своята лидерска роля в тази област и че вашата щедрост и човечност ще останат пример навсякъде.

20.06.2024 г.

Линда Ауанис
Председател на УС
„Съвет на жените бежанки в България“

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn