Стани доброволец

бъди доборовлец в "съвет на жените бежанки в българия"

Дари надежда!

Телефон за връзка:

+359 8 78 136 231;
+359 8 78 136 321;
+359 8 76 766 588

E-mail:

office@crw-bg.org

Facebook страница:

Council of Refugee Women in Bulgaria

Нашите доброволци:

стажант от ЮНИ-аВГУСТ 2023

Марилиз Фурние

“Моят тримесечен стаж в СЖББ беше страхотно изживяване и възможност за моя професионален проект. Осигурих психологическа подкрепа на френскоговорящи, придружавах бенефициери до кабинети за медицински услуги, грижех се деца да бъдат ваксинирани и участвах в ежедневието на организацията. Прекарването на времето в офиса винаги беше пълно с изненади, нови случаи идваха всеки ден и винаги бяха различни. Открих широкото поле за работа с бежанци и търсещи закрила. Екипът на СЖББ са техният глас, работейки за по-добра грижа за бежанците и се застъпват за тях. В този стаж научих повече за правата на бежанците в България и Европа. Беше наистина значимо да мога да предоставя помощ доколкото мога, в този контекст.”

стажант от март-април 2021

Кети Христова

“Стажът ми в „Съвет на жените бежанки в България“ беше една прекрасна възможност за професионалното и личностното ми развитие. Възможността да наблюдавам отблизо работата с бежанци е нещо изключително важно за студент в специалност Арабисика като мен, тъй като през последните няколко години усилено се занимавах с изучаването именно на арабския език, цивилизация и вярвания. Веднага щом стартирах стажа си в СЖББ започнах и активно да прилагам знанията си, но същевременно да придобивам и много нови такива. Изключително благодарна съм на целия екип, който ме окуражаваше и учеше всеки ден – всички ме приветстваха топло и ме направиха част от семейството на СЖББ. След стажа ми мога уверено да кажа, че сред нас все още има останала човечност, все ощ има надежда за по-светло бъдеще, в което съществува равенство и уважение.” 

стажант от март-април 2021

Светла Пейчева

“Стажът ми последните два месеца в “Съвета на жените бежанки в България” в сферата на Маркетинг и Комуникациите ми даде възможността да видя отблизо работата на организация в НПО сектора. Винаги съм вярвала, че НПО организациите са необходими за доброто функциониране на гражданското общество и това преживяване със сигурност го потвърди. През този кратък престой успях да се сблъскам с различни проблеми в сферата и да се уча от професионалната експертиза на екипа. Благодарение на топлината и насърченията на екипа бързо се почувствах като част от организацията и се сдобих с умения и практични, и меки. Винаги ще си спомням с усмивка за това преживяване, защото ми показа какво означава да се бориш за каузата, в която вярваш и как да не спираш да се опитваш независимо от изникващите проблеми.”

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.