Номинации на СЖББ за награди „Златна ябълка“ 2021

Изминалата година ни изправи пред много нови трудности и предизвикателства, затова помощта, която получихме от съмишлениците и доброжелателите на СЖББ бе още по-ценна. 
Сега с радост използваме възможността да засвидетелстваме благодарността си с две номинации за награди в категории „Герой на децата“ и „Благотворител“ в конкурса “Златна ябълка” 2021, организиран от Национална мрежа за децата. 

  • Номинирахме д-р Милен Митов, защото е един от малкото лекари, които не остават равнодушни към проблемите на децата, търсещи закрила и идващи от други страни по света. Винаги насреща да помогне на сдружението ни, той е пример за ценностите, които трябва да въплъщава лекарската професия. Д-р Митов не просто помага на децата в нужда, а ни връща вярата, че предразсъдъците могат да отстъпят, защото всички животи са еднакво ценни.
  • Втората ни номинация съвсем заслужено принадлежи на Иван Константинов – дарител и доброволец, подкрепящ работата на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“. Неговият безпогрешен морален компас го провокира да се бори с несправедливостите, които среща ежедневно, с всички налични сили и средства, а безкористните му действия са ръководени от простичкото разбиране, че всички сме равни и всички заслужаваме да живеем достойно и да срещаме разбиране и подкрепа.

Подкрепете номинациите ни, като гласувате тук.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn