„Младите за нов живот на старите мебели“

Финансираща организация: Столична община, програма „София – град на младите и активните“

Период: 01/02/2022 – 01/07/2022

Водеща организация: ВКБООН
Партньор: Сдружение „Съвет на жените бежанки в България”

Основна цел: Проектът цели да се реновират стари мебели и обновените мебели да бъдат дарени на столични социални услуги, общински жилища или на семейства в нужда.

Идеята за инициативата е на Сара ал-Каф, бежанка от Йемен, за която това е първи професионален проект в социалната сфера в България. Сара, която е архитект и в родината си се е занимавала с интериорен дизайн, иска да сподели част от уменията си по реновиране на мебели, като същевременно помогне на нуждаещи се семейства. „Мечтаех за проект, чрез който да помогнем и на българското общество. Ние като бежанци сме признателни за шанса, даден ни от България и искаме да имаме собствен принос за общността“, споделя Сара.

Дейности: Инициирана а е дарителска кампания за събиране на подходящи мебели, а до края на май ще бъдат организирани пет работилници с участници-доброволци, които ще реновират мебелите и ще научат различни техники за „съживяване“ на непотребни вещи.

Желаещите да предоставят мебели трябва да попълнят тази форма.
❗ Краен срок за даряване на мебелите: 15 март.
Екипът на проекта ще се свърже с дарителите и ще организира транспортирането и съхранението на мебелите.
Очаквайте информация за датите на работилниците.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn