Междукултурна среща – Да посрещнем есента

Есенните дни ни носят топлина и много цветове, които събрахме и претворихме в разкошни лампи на междукултурната ни среща с представители на бежанската и българската общност. Под вещото ръководство на артиста Николай Табаков, дамите ни създадоха едни истински, блестящи бижута, които ще им останат за скъп спомен и ще красят домовете им.

Изкуството е един от най-лесните начини да се свържем с хора от други етноси и религии, идващи от далечни места и говорещи непознати езици. Когато творим заедно, всички различия се стопяват, бариерите някак магично изчезват и креативната енергия ни свързва в едно цяло.

Дейността е част от проект „Комплексна интеграционна подкрепа за легално пребиваващи граждани на трети държави“, който се осъществява съвместно с екипа на Каритас София. В него са включени разнообразни активности за подобряване на достъпа до социални и здравни услуги, образование, заетост и интеграция в обществото.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn