Изкуството е привилегията да изразяваме себе си – Междукултурна среща

Изкуството е привилегията да изразяваме себе си и мислите си. То ни дава шанс да изследваме кътчета от себе си, за които понякога може би не знаем дори, че съществуват. Учи ни да поемаме рискове и да бъдем отворени за необятните възможности, с които е изпълнен светът. 

Доказано е, че изкуството увеличава вниманието, засилва фокуса и развива координацията. А на последната междукултурна среща между жени, граждани на трети страни, и представители на българската общност, успяхме да докажем и че изкуството е онзи обединяващ елемент между всички ни, който не познава граници и бариери. 

Събитието се проведе под ръководството на Мара Латева – български творец. Дейността е част от проект „Комплексна интеграционна подкрепа за легално пребиваващи граждани на трети държави“, който се осъществява съвместно с екипа на Каритас София. В него са включени разнообразни активности за подобряване на достъпа до социални и здравни услуги, образование, заетост и интеграция в обществото.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn