Междукултурна среща – Ден на детето 2021

В почти всички държави по света има ден, който чества децата, макар датата да е различна, спрямо традицията на отделните държави. Наситен обикновено с много забавления, този ден носи и по-дълбоко, специално послание за по-добро бъдеще за всяко дете. Чрез него се признава правото на всяко дете на обич, любов, разбиране, подходяща храна, медицински грижи, безплатно образование, защита срещу всички форми на експлоатация и израстване в климат на всеобщ мир и братство, независимо от раса, цвят на кожата, пол, религия и национален или социален произход.

Въпреки лошото време и ние отпразнувахме Деня на детето с много усмивки и добро настроение по време на междукултурната среща между граждани на трети страни и представители на българската общност. Зарадвахме децата с лакомства, подаръци и театър на открито и постановката „Трите прасенца“, а околността бе огласена от веселите, детски гласчета, които с интерес следваха перипетиите на трите прасенца и големия лош вълк. Дори и думите да са различни, емоцията и енергията, предадена от актьорите, са универсалния език на чувствата, който знае всяко дете.

Дейността е част от проект „Комплексна интеграционна подкрепа за легално пребиваващи граждани на трети държави“, който се осъществява съвместно с екипа на Каритас София. В него са включени разнообразни активности за подобряване на достъпа до социални и здравни услуги, образование, заетост и интеграция в обществото.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn