Кампания „Отново на училище“ 2022

В разгара на горещия август е време отново да помислим за предстоящата учебна година и предизвикателствата, която тя носи за децата, с които работим и за които интеграцията чрез образование е особено важен елемент от нормалното детско развитие.
Децата на бежанците и търсещите закрила бързо научават езика и успяват да се адаптират в новата среда, като така се превръщат в своеобразен мост за адаптацията на цялото си семейство. Този прогрес е възможен обаче само когато посещават българско училище. Нашият екип участва активно в процеса на записването на бежанските деца в училище, като едновременно с това се стараем да осигурим първоначално нужните им помагала и принадлежности.
Необходимите на учениците вещи са следните:
– тетрадки: с тесни и широки редове, с малки и големи квадратчета, малък и голям формат;
– фулмастри, водни и темперни бои, моливи, пастели;
– пергели, линии, транспортири, химикалки;
– несесери, анцузи, раници, маратонки и спортни обувки.
Даренията може да носите на място или да изпратите по куриер в офиса ни на адрес София 1000, ул. „Екзарх Йосиф“ 95, както и да ни посетите в склада за разпределяне на хуманитарна помощ на ул. „Искър“ 51 в София всеки вторник и четвъртък.
Нека заедно да дадем шанс на децата да учат и да се развиват, да мечтаят и да се чувстват като значима и смислена част от обществото ни. Благодарим на всички наши дарители за отзивчивостта!

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn