Детски работилници за изграждане на способности „Пролетни традиции и празници по света“

Великденските празници предстоят и ние отворихме широко врати и сърца за тях. С помощта на няколко студенти от Софийски Университет организирахме детски работилници за изграждане и прилагане на умения „Пролетни традиции и празници по света“ и донесохме много цветове и усмивки на всички деца, с които работим на територията на РПЦ Враждебна, Овча купел и Военна рампа.

Заедно боядисвахме яйца, забавлявахме се и откривахме магията на цветовете, а чудесните ни колеги от СУ „Св. Климент Охридски“ разказаха на децата за историята и традициите на християнските празници Цветница и Великден, за лазарките, венците и шарените яйчица.

Дейностите са част от проект „ПОДКРЕПА ЗА БЪДЕЩЕ“, който се реализира с финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2014-2021, програма „Вътрешни работи“, съвместно с екипа на Caritas Sofia.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn