Десислава Туечка

Десислава се занимава в сферата на социалните дейности повече от 14 години. Завършила е бакалавърска степен по „ Социални дейности “ и семестриално завършена магистърска степен по „ Детско – юношеска психология и консултиране “ в Софийски Университет „Свети Климент Охридски“. В Сдружение „Съвет за жените бежанки в България“ работи като социален работник. През годините дейностите й са били свързани с предоставяне на услуги в сферата на социалното подпомагане и предоставянето на социални услуги на семейства и хора с увреждане, жертви на домашно насилие и трафик на хора, консултиране на деца и родителите им във връзка с проблеми, с които се сблъскват или са в ситуация на опасност. Вълнува се от българската етнология, както и от културата, изкуството и обичаите на страните в света. Вярва, че всички хора по света имат много общи неща помежду, въпреки различието и многообразието си си и че е нужно да се приемат и да им се оказва помощ.

Има интереси към приложното изкуство, градинарството и кулинарията, обича да е сред природата със семейството си и приятелите си.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn