Валентина Браила

Валентина е бесарабска българка от Украйна, придобила бакалавърска и магистърска степен по Психология към Софийския университет през 2010 г.

Доброволното онлайн участие на Валентина в организирана от военен психолог украинска група за оказване на психологическа подкрепа и кризисна интервенция на нуждаещите се във връзка с военните действия в Украйна, допринася за включването ѝ към екипа на СЖББ, където е психолог в центровете “Blue Dot” в централата на БЧК, организиран от Уницеф и ВКБООН. Паралелно към момента специализира в Институт по Интегративна психотерапия и психосоматика за четвърта (последна) година в София, където през 2023 г. ѝ предстои дипломиране. Като привърженик на холистичния подход към развитието на човека и системната психотерапия, в ежедневието си и в практиката с клиентите си, психологът се стреми да използва инструменти, позволяващи развитието и успешната интеграция на всички четири нива – тяло, ум, емоции, дух. 

В професионален и личностен план Валя се самоопределя като амбициозна, отговорна, спортна и борбена натура, която обича да се предизвиква, разнообразява дейностите и средата, често пребивавайки извън зоната си на комфорта с цел непрекъснато развитие, за което голяма част от времето си посвещава на обучения. В извън работна и академична среда бесарабката с овенския дух обожава спортните активности, настолните игри, фолклорните събития и мероприятия, като в организацията на последните понякога участва покрай членството си в културно-просветното дружество “Родолюбец” за връзки с бесарабски и таврийски българи от края на 2018 г.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn