The Flying Seagull Project, един различен цирк

Едно от най-големите предизвикателства в работата с уязвими деца, е намирането на път за общуване с тях. Социалният цирк има цяла карта с пътища, защото разпознава табелите на езика на всички деца, радостта. Всяка усмивка отвежда във вярната посока, а положителните емоции са гарантирани.
The Flying Seagull Project е социалния цирк, различен от традиционния с това, че забавлява своята публика чрез включване в игри и упражнения, а не я поставя като наблюдател отстрани. Отвъд развлекателната роля, те концентрират работата си върху взаймодействията и постигнатите резултати на участниците в заниманията.
The Flying Seagull Project през ноември гостува в България и изнася представления за непридружените непълнолетни и малолетни деца, търсещи международна закрила, настанени в сигурните зони на Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет. Десетки малки жонгльори, въжеиграчи и акробати чрез забавните игри и упражнения изграждат умения за баланс и синхрон, физическа бързина и гъвкавост.

Дейностите са част от проект „ПОДКРЕПА ЗА БЪДЕЩЕ“, който се реализира с финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2014-2021, програма „Вътрешни работи“.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn