Татяна Милосавлевич

Завършила е бакалавърска степен със специалност информационни технологии и магистърска степен ПУП в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. 

Емпатията, съпричастността и желанието ѝ да подкрепя хората, бягащи от войната, я доведоха в “Съветът на жените бежанки в България”. Украинските корени на Татяна задълбочават желанието ѝ да помага. Работата ѝ като социален работник на терен в „Blue Dot“ се превръща от предизвикателство в мисия, чиято цел е да подкрепя максимално уязвимите лица, пристигащи от Украйна, и търсещи закрила на територията на България. Вярва, че хората, преживяващи този труден период в живота си, заслужават помощ. Техните болка и нужда трябва да бъдат подкрепени с вяра и с всички възможни ресурси. За нея, социалната работа е отдаденост, в която има доброта, отговорност към душите на хората, към техните съдби. Според нея, изграждането на взаимно доверие и формирането на емоционална връзка са ключови стратегии в процеса на работа с всеки човек, нуждаещ се от помощ и подкрепа.

В свободното си време обича да пътувам, да опознава нови дестинации и да прекарва времето си със семейството си.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.