Доброволци помогнаха в разтоварването на голямо дарение от немската организация "Обувки за България"

Публикувано от admin на Вт., 11/02/2017 - 12:59

Сговорна дружина, планина повдига!

Немската гражданска организация “Обувки за България" (“Schuhe fur Bulgarien”) организира за поредна година голяма дарителска акция през октомври и избра "Съвет на жените бежанки в България" за партньор, чрез който събраните предмети да достигнат до бежанците и търсещите закрила в България. Първият път, когато двете организации работиха заедно като партньори в подкрепа на бежанците, беше през октомври 2015 година.

За да осигури разтоварването на камиона с дарения, СЖББ отправи апел за набиране на доброволци. Апелът бе публикуван на интернет страницата и в социалните профили на СЖББ и бе разпространен чрез платформата TimeHeroes, чрез CVS Bulgaria, НПО Портал и някои партньорски мрежи и групи във Facebook.

Камионът с 12 тона дарения пристигна в София на 1 ноември 2017 година. Всичко бе подредено в грижливо надписани и обозначени кашони и разтоварено за по-малко от 3 часа!

Сред 30-те човека, които се включиха в разтоварването и подреждането на кашоните в склада на СЖББ в жк Люлин бяха – 11 доброволци, 9 доброволци - търсещи закрила от бежанските центрове в Овча купел и Военна рампа и 10 души от екипа на СЖББ. Участваха хора от България, Португалия, Испания, Италия, Англия, Афганистан, Сирия, Иран, Ирак, Палестина.

Благодарение на дарителската инициатива на "Обувки за България", СЖББ ще може да осигури за бежанците и търсещите закрила дрехи, обувки, кухненска посуда и уреди, бебешки стоки, ученически раници, спално бельо и други. Част от даренията си организаторите насочват към училището в бежанския център в Харманли и към приюта на Отец Иван в с. Нови хан, като те ще бъдат транспортирани там в скоро време.

Благодарим на всички, които отделиха от времето си и вложиха сили и енергия в разтоварването на камиона с даренията от Aktion "Schuhe für Bulgarien"/ "Обувки за България", Германия, на 1 ноември 2017 г.!

Специални благодарности на Hildegard Knoch-Will и Martin Linkoff от "Обувки за България" и всички дарители, които направиха това дарение възможно!

За да има толкова доброволци, помогнаха CVS-Bulgaria, TimeHeroes, НПО Портал и още много наши съмишленици, които разпространиха информацията за акцията в социалните мрежи.