Кампания "Добре дошли в българското училище 2017"

Публикувано от admin на Вт., 08/22/2017 - 11:33

Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ подкрепя бежанци и търсещи закрила в процеса на интеграция и адаптация в България. Ние вярваме, че образованието е една от най-важните стъпки в този процес, а основнo правo на децата е правото на достъп до образование.

Наближава 15 септември – началото на учебната година, очаквано  с много вълнение от ученици, учители и родители. В тази връзка стартираме второто издание на кампанията „Добре дошли в българското училище“. Нейната цел е да осигури еднакъв достъп до образователни услуги на децата бежанци, започнали или започващи своето образование в България, чрез предоставяне на необходимите за учебния процес принадлежности и пособия.

През 2016 година чрез кампанията си СЖББ помогна на около 100 деца от бежански семейства да тръгнат осигурени на училище. Тази година броят на децата между 7 и 17 години, които се готвят да започнат учебната година у нас, е по-голям.

 

Придружете децата бежанци до прага на българското училище!

  1. Направете материално дарение

Даренията от училищни пособия и принадлежности, спортни екипи, ранички се приемат до 30 септември включително. Може да ги изпратите по куриер за Ваша сметка или да ги донесете в  офиса на СЖББ в град София на адрес ул. „Екзарх Йосиф“ 95:

  • всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 ч.
  • всеки вторник с удължено работно време от 09:00 до 19:00 ч.

*По възможност дарените продукти да бъдат придружени с касова бележка за закупуването на артикулите.

*Можете да изпратите дарението си до офис на ЕКОНТ/СПИЙДИ в гр. София на ул. "Г.С. Раковски".

  1. Направете парично дарение

Парично дарение можете да направите:

по сметката на СЖББ в Банка ДСК ЕАД, IBANBG75STSA93000020753054, BICSTSABGSF

или

чрез PayPal, следвайки бутона Donate Now на интернет страницата ни: http://crw-bg.org/

*В основанието за плащане, моля посочете референция към кампанията: „Училище“.

  1. Споделете

Споделете информация за кампанията в социалните мрежи или разкажете за нея на вашите познати и близки.

 

Защо да участвате?

Подкрепете кампанията „Добре дошли в българското училище – 2017“, защото:

  • Всяко дете има право на образование;
  • За децата бежанци и техните семейства образованието е ключов фактор и предпоставка за тяхната успешна адаптация и интеграция в нашето общество;
  • Семействата на децата бежанци нямат възможност да осигурят необходимите училищни пособия, изисквани в училище, което често пъти е пречка за посещаването на учебни занятия.

Съпътствайки децата бежанци до българските училища, заедно ще им дадем шанс да учат български език, да откриват нови хоризонти и да разширяват познанията си за заобикалящия ги свят, да развиват потенциала си, да общуват с българските си връстници и да създават приятелства.

Включете се до 30 септември 2017 г. Бъдете част от бъдещето на едно дете!

Нека дадем възможност на децата бежанци да прекрачат прага на българското училище заедно с връстниците си и да имат достъп до образование – ключово за тяхната интеграция в обществото ни.

За контакти: телефон 0876 766588 или електронен адрес  svetlana.b.todorova@gmail.com