Алек Ангелов – момчето, което посвети десетия си рожден ден на децата бежанци

Публикувано от admin на Пон., 05/22/2017 - 06:01

През април 2017 СЖББ стартира дарителска кампания „Донеси млекце - нахрани дете”, насочена към най-малките и уязвимите – бебетата и малките деца, бежанци и търсещи закрила, попаднали в България със своите семейства. Кампанията е в отговор на спешната нужда от адаптирано мляко, бебешки каши и еднократни пелени за бебетата и децата, настанени в трите районно-приемателни центъра, както и на външни адреси в град София.

Сред хората, които откликнаха на апела ни за подкрепа, бе и малкият Алек Ангелов, който навърши 10 години в края на април. Насърчен от своето семейство, Алек посвети празненството за рождения си ден на децата бежанци, канейки своите приятели и гости да подкрепят дарителската кампания „Донеси млекце – нахрани дете”. Вместо да му носят подаръци, момчето поиска от тях да донесат продукти за кампанията.

По-късно бабата на Алек донесе събраните кутии адаптирано мляко в нашия офис и те бяха разпределени бързо на две малки деца от семейства на бежанци.

Жестът на Алек показа, че истинският подарък е да подадеш ръка за подкрепа на някой, който се нуждае от закрила и помощ. Постъпката му на солидарност бе забелязана и оценена и от представителя на ВКБООН в България Матайс Льо Рут, който изпрати благодарствено писмо на Алек. Грамота за благодарност малкият добротворец получи и от председателя на СЖББ – Линда Ауанис.