Ще застанете ли #ЗаедноСБежанците?

Публикувано от admin на Пон., 06/20/2016 - 14:06

 

                                  

 

 

Днес е Световния Ден на бежанеца.

Подкрепете петицията на Върховния Комисариат за бежанците към ООН ‪#ЗаедноСбежанците и изразете вашата подкрепа към бежанците по света

 

 

 

 

Всеки ден хиляди семейства са принудени да напуснат домовете си.

Това са хора като нас и Вас.

За да избягат от насилието, те оставят всичко зад себе си, всичко, с изключение на техните надежди и мечти за по-сигурно бъдеще. ВКБООН, Агенцията на ООН за бежанците, смята, че всички бежанци заслужават да живеят в безопасност.

„Съвет на жените бежанки в България“ подкрепя правото на избор, което всеки човек има в осигуряването на по-добро бъдеще за себе си и своето семейство независимо от пол, раса, националност, религиозна или етническа принадлежност. Смятаме, че всеки човек има право да напусне страната, в която неговия живот или този на семейството му е застрашен, поради действащи военни конфликти или преследване и да потърси закрила в друга държава.
Ние сме #ЗаедноСБежанците.

Бъдете и Вие.

Добавете името си в петицията ни #ЗаедноСБежанците, за да ни помогнете да изпратим ясно послание към правителствата,че те трябва да действат с по-голяма солидарност и споделена отговорност.
Петицията #ЗаедноСБежанците ще бъде предадена в централата на ООН в Ню Йорк в навечерието на срещата на Общото събрание на ООН на 19-ти септември тази година. Петицията настоява правителствата да гарантират, че:
• Всяко дете бежанец получава образование.
• Всяко семейство бежанци има безопасно място за живеене.
• Всеки бежанец има възможността да работи или да придобива нови умения, за да допринесе положително към новата си общност