Среща на деца от Сирия и България, посветена на Деня на Земята

Публикувано от admin на Нед., 04/22/2018 - 14:36

Срещата под мотото „Всички сме замесени от едно тесто“ в Хлебна къща София на 21.04.2018 г. събра отново деца от Сирия, техните приятели от 2г клас на 105 СУ „Атанас Далчев“, гр. София и родителите им.

Заниманието бе посветено на Деня на Земята – 22 април. Петнадесетте деца разказаха какво знаят за този ден, говориха си за природните ресурси в арабските и в европейските страни и рисуваха в разстланото върху масата брашно как те пазят планетата и какво трябва да всеки от нас да прави, за да е чиста средата, в която живеем.

Месенето беше истинско забавление, като по-опитните показваха и помагаха на останалите. Децата оформиха и украсиха хлебни фигури, които взеха със себе си, за да изпекат у дома. През това време родителите споделиха интересни факти и техники при приготвянето на любими традиционни храни.

СНИМКИ

Това е третото за годината занимание, което среща деца от местната и бежанската общност по съвместен проект на Съвет на жените бежанки в България и Хлебна къща София, финансиран от Представителството на ВКБООН в България.

Следващата ни среща е на 19 май, събота, от 15:00 до 17:00 часа.