„Моите приятели“ бе темата на поредната среща на деца от Афганистан и Иран в Хлебна къща София

Публикувано от admin на Вт., 06/19/2018 - 10:53

Шумно, весело и с аромат на топъл хляб беше на 19 юни преди обед в Хлебна къща София, където 15 деца на възраст от 4 до 17 години се събраха, за да рисуват в брашно, да месят хляб и да споделят истории за приятелството.

Децата са от семейства на търсещи закрила от Афганистан и Иран, настанени в РПЦ София – Военна рампа. Всяко от тях изрисува в разстланото по масите брашно картина, свързана с темата на заниманието – „Моите приятели“, след което разказа вълнуващо приключение с другарите си.  Любимата част – месенето и оформянето на тестото, предизвика въображението на децата и подкрепени от водещите от Хлебната къща, те декорираха своите хлебчета. Готовите хлебни фигури взеха със себе си, за да ги покажат и опитат заедно със семействата си.

СНИМКИ

Събитието е поредното занимание под мотото „Като у дома – месим, споделяме, играем“ от проекта на „Съвет на жените бежанки в България“ „Психосоциални дейности с жени и деца, бежанци и търсещи закрила, настанени в районно-приемателните центрове на Държавна агенция за бежанците в гр. София“, финансиран от Международна организация по миграция (IOM) и Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на Европейската Комисия. До края на юли в рамките на проекта ще се случат още четири срещи – две за деца, и две за жени, които дават пространство на участниците за общуване, споделяне и изява на умения.

info