Другите за нас

Публикувано от Dessi на Вт., 03/24/2020 - 12:18

Днес, споделяме с Вас мнението на наш дарител и доброволец за това как ни е открил и решил да подкрепя нашата организация.

"Не знаех за вашата организация преди да открия кампанията ви за дарения в интернет пространството. Един ден в офиса реших най-сетне да направя нещо за проблемите, които ми се набиваха толкова дълго в очите - и най-вече тази неравнопоставеност, в която живеем всеки ден. От дълго време си давах сметка, че не е редно аз, човек с не много голям стаж в професия, която не е обществено необходима, получава заплата поне 6 пъти по-висока от тази на майка ми, която е доцент-хирург в най-голямата българска болница, с 30+ години стаж зад гърба си. И един ден просто реших да направя най-лесното, което можех да направя - да направя дарения за каузи, които ме интересуват. И да продължа да дарявам всеки месец. Една от тези каузи беше вашата. Това, което приятно ме изненада, беше бързата обратна връзка, която получих от вас. Този контакт ме мотивира и подтикна да продължа да помагам по-активно с каквото мога. В последствие ме впечатли колко добри идеи имате и как безкористно ги изпълнявате, и продължавате да ги изпълнявате особено сега, в тези тежки времена.

За бежанците искам да кажа: от малък съм така възпитан и научен, че е редно да се опитваш да влезеш в положението на другите, да се опиташ да ги разбереш, като погледнеш през техните очи. Затова и ме ядосва този светоглед на "ние и тях", "нашите срещу останалите". Защото когато погледнеш света през техните очи, осъзнаваш колко те са като теб, как те страдат като теб, обичат като теб и плачат като теб. И като разбереш тези неща, разбираш, че няма "нас и вас", няма "ние и останалите", има само "нас, хората". Затова не правя разлика между хората спрямо тяхната националност, раса, пол, възраст, социално или психическо състояние, религия. Хората са хора, има добри, има и лоши сред всички нас. И преди да съдите бежанците се опитайте да си представите вие на тяхното място - да бягате от война, репресия, глад, беднотия, безработица, да попаднете в непозната земя сред непознати хора."