Търси се сговорна дружина за разтоварване на дарение за бежанци в град София

Публикувано от admin на Ср., 03/07/2018 - 11:56

Ние от Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ (СЖББ) ще приемем голямо дарение от хранителни и хигиенни продукти в помощ на бежанците, избрали да живеят у нас. Дарението прави благотворителната организация LDS Charities, която за втора поредна година ни определи за свой партньор във връзка с организацията и разпределението на дарение в подкрепа на бежанската общност в България.

Нужни са доброволци – млади хора с ентусиазъм и силни ръце, които да помогнат в разтоварването и складирането на дарението.

Поради мащаба на дарението, стоките ще бъдат доставени в три отделни обекта на СЖББ – във всеки в различен работен ден. Планираме приемането на дарението и в трите обекта да се случи до края на месец март. Акцията на всяко от местата ще приключи в рамките на няколко часа.

Обекти и примерни дати за разтоварване в град София:

    29 март, четвъртък, от 8:30 ч. - ул. "Бачо Киро" №52

    4 април, сряда, от 9:00 ч. - ул. "Екзарх Йосиф" №95

    5 април, четвъртък, от 9:00 ч. - жк Люлин 5, бл. 565

При промяна на датите и началния час ще уведомим лично всички заявили желание за включване.

Защо да участвате?

Бежанците и търсещите закрила у нас напускат домовете си и изминават хиляди километри в трудности и лишения, за да постигнат стремежа си за сигурен и спокоен живот за себе си и децата си. СЖББ вече 15 години подпомага тази общност в процеса на адаптация и интеграция посредством социални консултации и хуманитарна помощ. Всеки месец ние подкрепяме стотици хора, разпределяйки дарения, предоставяни от частни лица и организации, съобразно индивидуалните нужди, като така помагаме на бежанците и търсещите закрила да посрещнат основни нужди в процеса на установяване или търсене на нов дом.

За втори път благотворителната организация LDS Charities помага на бежанците в България с голямо дарение. За да стигне то до получателите си, ни е необходима Вашата помощ.

Включете се в разтоварването, за да стигнат даренията от хранителни и хигиенни продукти бързо до хората, които се нуждаят от тях!

И още...

Поради характера на работата, свързана с физическо натоварване, каним да ни подкрепят млади хора, предимно мъже. Акцията е свързана с пренасяне на тежки пакети. Ако решите да се включите, бъдете с удобно спортно облекло и обувки.

Можете да се присъедините на мястото на акцията (адресите са указани по-горе) или да се уговорите с наш служител за удобен сборен пункт.

На място ще осигурим вода и леки закуски.

Как да участвате?

Заявете желанието си за участие на електронен адрес svetlana.b.todorova@gmail.com.