Дарителска кампания "Моята детска количка"

Публикувано от admin на Ср., 05/16/2018 - 10:57

Скъпи приятели,

Ние от Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ (СЖББ) подкрепяме новопризнати бежанци и търсещи закрила в процеса на тяхната адаптация и интеграция в България.

Сред тези хора има семейства, които очакват своето първо или следващо дете или чиито деца са под 2 години. За много от тях качествената грижа за най-малките е едно изпитание поради трудностите, с които се сблъскват в осигуряването на специфични продукти.

Призоваваме Ви да помогнете на тези семейства да изживеят в пълнота емоцията от появата на нов живот и от първите няколко години в израстването на малките създания.

  • Дарете ненужната вече за вас, но здрава и запазена, количка за новородено бебе или пък лятна количка за по-големите деца.
  • Сглобяемото бебешко легло, шезлонгът или пък детското столче за хранене, които не ползвате, защото вашите малчугани са пораснали, може да послужат за друго бебе или малко дете.

По официална информация от Държавна агенция за бежанците в центровете в кв. „Военна рампа“, кв. „Овча купел“ и кв. „Враждебна“ в град София пребивават 37 деца на възраст 0-4 години. Над 40 са децата в същата възрастова група от семейства на бежанци, избрали да живеят в град София, които социалните медиатори на СЖББ подкрепят. В близките месеци очакваме раждането на още 5 бебета.

  • Включете се в кампанията до 30 юни, като донесете неизползваемите за Вас бебешки и детски продукти всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 ч. в офиса на СЖББ в град София на адрес ул. „Екзарх Йосиф“ 95 или в информационния център на ул. „Бачо Киро“ 52.

Можете да се свържете с нас на телефон: 0876 766588