Дарителска акция: Нека върнем усмивките на семейство Ахмади!

Публикувано от admin на Пет., 02/23/2018 - 15:32

Мохамад е на 20 години – млад човек, който има спешна нужда от Вашата подкрепа, за да живее пълноценно.

Семейство Ахмади има трима сина. Всички заедно живеят в югоизточен Афганистан, провинция Газни. Като най-голям от тримата братя, Мохамад успява да учи само до втори клас и се включва с помощ в изхранването на семейството, занимавайки се със земеделска работа.

След офанзива на талибански бойци губят бащата - главата на семейството, и майката остава сама с трите момчета. С това тежките моменти за тях не свършват. Поради подадена информация, че укрива оръжие за съпротивата, най- големият брат Мохамад Ахмади е заловен и жестоко измъчван. Множеството удари с приклад на автомат довеждат до сериозна фрактура на десния му крак.

Непосредствено след злощастните събития семейството решава да избяга в Кабул. Там момчето е оперирано, но неуспешно.

Възстановявайки се от интервенцията, Мохамад предприема рисковано пътуване към Европа с майка си и по-малките си братя.

Днес семейство Ахмади е настанено в Регистрационно-приемателния център на Държавната агенция за бежанците в кв. Военна рампа. Двигателната способност на Мохамад е силно нарушена, придвижването му е съпроводено със силна болка и той е напълно нетрудоспособен. Като глава на семейството, младият човек не може да осигури пълноценния живот на майка си и непълнолетните си братя, дори и след като получават международна закрила. Четиримата искат да останат заедно в България, да учат езика, да общуват с повече хора и след време да се занимават с търговия.

Мохамад мечтае отново да има възможност да се движи нормално и да работи. „Искам да бъда здрав, за да се грижа сам за себе си и за семейството си и един ден да създам свое.“ – споделя младият човек. За да се сбъдне мечтата му, е нужна операция на крака му на стойност 6 000 лева в болница в гр. София.

Вие можете да върнете усмивките на лицата на семейство Ахмади и да дадете шанс за пълноценен живот на един млад човек.

Целево парично дарение можете да направите по сметката на Съвет на жените бежанки в България: Банка ДСК ЕАД, IBAN BG75STSA93000020753054, BIC STSABGSF, с основание: „операция Ахмади“,

или

можете да се присъедините към кампанията ни в www.Platformata.bg.

Благодарим Ви!

За повече информация: Светлана Тодорова, Т: 0876 766588, Е: svetlana.b.todorova@gmail.com