Линда Ауанис

Линда Ауанис е основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“. За първи път идва в България през 1994 г. След като се сблъсква с всички възможни трудности и предизвикателства на живота на бежанците, Линда създава Съвета на жените бежанки в България през 2003 г. и така започва активно да оказва подкрепа на хора като нея, които са принудени да търсят нови и по-добре да живееш в чужда държава. Точно преди CRWB Линда се е занимавала с ресторантьорство и успешна търговия, но истинското си призвание намира единствено в консултирането на хора и управлението на хуманитарна организация.

Линда споделя, че при пристигането си в България нейният първи приоритет е бил да изучава местния език и да предоставя добри образователни възможности на децата си, както и да им помогне да се интегрират в българското общество. Тя си спомня, че през първите няколко години тук е гледала само българска телевизия, четела на български и търсела колкото се може повече местни контакти и приятелства. Тя отглежда и децата си по този начин. Следователно интеграцията на бежанците се превръща в основна цел на асоциацията, която тя основа. От 2015 г. Линда е българска гражданка.

Участва в различни обучения и семинари от БЧК и ВКБООН, свързани с дейността и целите на CRWB. Владее високо ниво на асирийски, арабски, английски и български. За нея е най-важно да опознае всеки човек, с когото CRWB работи и да спечели доверието им за споделяне и комуникация, а междувременно да бъде в крак с най-новите тенденции в подкрепата за бежанци и с широките възможности за партньорство с всички останали НПО в района.

Помогнете ни, като подкрепите нашата кауза!

Нуждата има лица, но няма националност. Начинът на даряване е толкова важен, колкото и самият акт. Солидарността има смисъл само когато емоциите са съчетани с разум и доверието не се нарушава, а се пази и стимулира.
back to top btn