СЖББ участва в събитията от квАРТал Фестивал Vol. 2

20170613_Bakery (15)

 

Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ с удоволствие се включи в две от инициативите в рамките на квАРТал Фестивал Vol. 2 (15 – 17.09.2017).

“КвАРТал“ е инициатива, чиято цел е обособяването на културен квартал в София по примера на редица важни европейски градове като Краков, Прага, Будапеща, Рим и много други. София е една от малкото столици в Европа, в които такъв подобен център все още няма, а нуждата от създаването му е повече от необходимост в контекста на културното, социално и икономическо развитие на града.

На 15 септември старbreadтирахме с общностно месене под мотото „Хлябовете на Изтока“ в Хлебна къща София – Sofia Bread House. Нашите добри съседи и приятели от хлебната къща отново отвориха врати, за да посрещнат група жени бежанки от Ирак, Сирия, Египет и Палестина, които месиха  традиционни ястия от техните родни места заедно с хора от квартала. Жени и мъже, деца и възрастни от различни страни се „смесиха“ и замесиха заедно „самбусак“, солени закуски с различен пълнеж и сладки с фурмова паста, локум и сусам. Доброто настроение и топлата атмосфера на хлебната къща увлякоха всички в процеса на приготовление, а накрая удоволствието бе допълнено от „вкусните“ резултати.

DSC_0274

На 16 и 17 септември бяхме гости на SOHO Център. Там, заедно с още три социални и еко каузи, в рамките на инициативата SoEMPATHY, представихме дейността си и текущата кампания в подкрепа на децата бежанци „Добре дошли в българското училище“. Намерихме нови приятели и се насладихме на приятната компания на съмишленици.

Щастливи сме, че бяхме част от тазгодишния фестивал и благодарим на организаторите на събитията – приятелите ни от Хлебна къща София – Sofia Bread House и SOHO Център – за доброто партньорство и за позитивните емоции!