СЖББ стартира нов проект с фокус жени и деца бежанци и търсещи закрила

Публикувано от admin на Вт., 03/06/2018 - 13:08

От 1 март 2018 г. „Съвет на жените бежанки в България“ стартира проект „Психосоциални дейности с жени и деца, бежанци и търсещи закрила, настанени в районно-приемателните центрове на Държавна агенция за бежанците в гр. София“. Проектът е финансиран от Международна организация по миграция (IOM) и Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на Европейската Комисия.

В рамките на проекта ще се проведат шест тематични месения за жени, които ще засягат теми като „Коя съм аз и защо съм тук“, „Сладкото в моя живот“, „Соленото в моя живот“,  „Български обредни хлябове“, „Моите мечти“ и месене по избрана тема и на избрани изделия. Още шест групови срещи за жени са предвидени за предоставяне на информация и споделяне.

Най-малките търсещи закрила, децата, ще имат удоволствието да прекарат времето докато майките им месят в групи за забавления с аниматор, а по-големите деца, на възраст над 10 години, ще участват в групи за месене, специално разработени за тях на теми като: „Дрехи и облекла“, „Храна и традиционни продукти“, „Видове професии“, „Света, който ме заобикаля“, „Моето семейство“, „Как се чувствам в моето училище?“

Груповите месения ще се провеждат в Хлебна къща София.

инфо