СЖББ гостува на учениците от II б клас на СУ „Св. Седмочисленици“

Публикувано от admin на Вт., 02/22/2018 - 15:05

Поредната среща на представители на СЖББ с ученици по програмата „Научи се да даряваш“ на Български дарителски форум се случи на 21.02.2018 г., когато гостувахме на IIб клас при 7-мо СУ „Св. Седмочисленици“, София, с класен ръководител Невяна Иванова.

Децата ни посрещнаха с топло отношение и без каквито и да било граници. Дискусията под общата тема „Бежанци и мигранти“ бе много динамична. С нескрито любопитство второкласниците поглъщаха новата информация, и не спираха да задават въпроси и да споделят мненията си. Говорихме за причините да има бежанци, за пътя, който те изминават, за зоните на военни конфликти, за това, което ни отличава и това, което е всеобщо и валидно за всеки човек. В търсене на отговори, направихме препратки към историята и изкуството. Разгледахме снимки от Сирия, показващи културно-историческото наследство на страната, както и фотоси от мултикултурни събития на СЖББ, даващи възможност за опознаване и сближаване на бежанската и българската общност.

Учебният час се оказа недостатъчен, за да побере всички въпроси и идеи на любопитните и търсещи умове. На раздяла си обещахме, че пак ще се срещаме, защото темата за опознаването и приемането на различията остава отворена.

Благодарим на учениците от от IIб клас и на г-жа Иванова за прекрасната атмосфера и за споделеното време, изпълнено с положителни емоции.