Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ раздаде голямо дарение на бежанци и търсещи закрила в град София

Публикувано от admin на Вт., 08/17/2017 - 13:56

В първите седмици на месец август Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ (СЖББ) раздаде голямо дарение на бежанци и търсещи закрила в териториалните поделения на Държавна агенция за бежанците при МС в град София, както и на бежанци, получили статут и живеещи на външни адреси в столицата. За успешното разпределяне на дарението в РПЦ – София в кварталите Овча купел, Военна рампа, Враждебна и Бусманци СЖББ получи съдействието на ДАБ и нейните служители по места.

Дарението е предоставено от голяма християнска организация - Църквата на Исус Христос на СДП в България, която се довери на екипа на СЖББ за цялостната организация по осигуряването, транспортирането, съхраняването и раздаването продуктите. Повече от 700 човека, в това число многодетни семейства и непридружени непълнолетни от Сирия, Афганистан, Иран, Ирак, Пакистан, Русия и други, получиха необходими продукти, с които да бъдат покрити основни ежедневни потребности и да се подпомогне процеса им на адаптация и интеграция. Дарението включваше:

  • хранителни пакети (сол, захар, леща, боб, ориз, спагети, олио, чай);
  • хигиенни продукти (шампоан, сапун, тоалетна хартия, пяна за бръснене, дамски превръзки);
  • продукти за деца до 3 години (адаптирано мляко, пелени за еднократна употреба, крем против подсичане, детски шампоан и сапун);
  • текстилни продукти (памучни тениски, анцузи, боксерки, хавлиени кърпи).

Екипът на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ благодари на всички, направили възможно това дарение да стигне до своите получатели – бежанците и хората, търсещи закрила в България.