Кампанията „Добре дошли в българското училище 2018“ подкрепена от американската студентка Яна Лазарова – Венг

Yana (4).2

На 24 август офисът ни бе посетен г-жа Цветелина Лазарова и нейната дъщеря – Яна Лазарова-Венг. Двете живеят в САЩ, но не са загубили връзката с България. Яна е на 17 години и учи в гимназията в Бруклин. Като дете от семейство с две различни култури – България и Китай, тя има възможност да пътува по света. Освен че е любопитна към всичко ново и различно, Яна е чувствителна към проблемите, които засягат страните в Близкия изток. Позицията й се изразява в организиране на кампании за набиране на средства сред състуденти и приятели, в което семейството й активно я подкрепя.

Яна гостува за втори път при нас. Миналата година тя бе тук с баща си и по-малката си сестра, за да предаде парично дарение, книги и образователни материали за бежанските деца.

Yana (4)Тази година подкрепата й е посветена изцяло на кампанията ни „Добре дошли в българското училище 2018“. Дарението на момичето ще помогне за успешен старт в новата учебна година на децата от семейства на бежанци.

Освен помощта си за деца бежанци, чрез доброволчески клуб, който е организирала, Яна помага и на други каузи – на възрастни самотни хора, на кампании за диви животни и др.

Благодарим й от сърце за ентусиазма и помощта и пожелаваме успех!