Тематично месене за деца от Афганистан и Иран

Публикувано от admin на Ср., 03/14/2018 - 09:03

Поредицата срещи под мотото „Като у дома – месим, споделяме, играем“ по проект на „Съвет на жените бежанки в България“ продължи на 13.03.2018 г. с месене за деца в Хлебна къща София.

На събитието присъстваха 10 деца на възраст от 3 до 16 години, от Афганистан и Иран – търсещи закрила, настанени в районно-приемателния център на ДАБ в кв. „Военна рампа“, София, заедно със своите майки.

Децата омесиха тесто, от което оформиха и декорираха хлебни фигури – цветя, таралежчета, птици, плитки и други. По време на месенето жените също се включиха да помагат на малчуганите, като паралелно с това имаха пространство за разговори и споделяне. Докато чакаха да се опекат хлебчетата, децата рисуваха в брашно по избрани от тях теми, а след това похапнаха заедно.

Снимки от събитието

Тематичното месене за деца търсещи закрила е част от дейностите по проект на „Съвет на жените бежанки в България“ „Психосоциални дейности с жени и деца, бежанци и търсещи закрила, настанени в районно-приемателните центрове на Държавна агенция за бежанците в гр. София“. Той е финансиран от Международна организация по миграция (IOM) и Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на Европейската Комисия.