СЖББ получи награда за „Проект на годината 2017“ на Фондация Лале за инициативата с Хлебна къща София „Всички сме замесени от едно тесто“

Публикувано от admin на Съб., 03/31/2018 - 08:08

На 29 март 2018 г. в Литературен клуб Перото се състоя публичната церемония по връчване на наградите за „Проект на годината 2017“ на Фондация Лале. Конкурсът за най-добрите проекти в България се организира от 2005 година. В това издание участваха 19 проекта от цялата страна, от които бяха отличени три.

Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг груп, развълнува присъстващите с разказа си за смисъла и значението на проекта „Всички сме замесени от едно тесто“. Емануеле Полио от Посолството на Италия в България поздрави присъстващите от името на Н. Пр. посланик Стефано Балди и говори за съпричастието на обществата в Европа и особено страни като България и Италия към хората, търсещи убежище.

Да получат статуетката, специално изработена от проф. Георги Чапкънов и сертификата „Проект на годината“ за инициативата “Всички сме замесени от едно тесто“ излязоха Здрава Воденичарова от Хлебна къща София и Светлана Тодорова от Сдружение Съвет на жените бежанки в България (СЖББ). Заедно с тях бяха и три сирийски деца от кюрдски произход, участвали в смесените месения, придружени от Хилда - социален медиатор на СЖББ.

Двете организации получиха и писмо за допълнително финансиране от Владимир Пенков от УС на Фондация Лале.

Другите отличени бяха проект Център за социална рехабилитация и интеграция на жертви на домашно насилие на Сдружение Асоциация НАЯ от Търговище и проект „По-добре недей” - Кампания за превенция на сексуално насилие и експлоатация сред тийнейджърите на Фондация „Лърн“.

Наградените са определени от жури от доказани професионалисти от бизнеса, медиите и дипломати: Красимира Чемишанска - генерален мениджър на Амджен България и президент на Американска търговска камара в България; Петя Колчева - управляващ съдружник Новел консулт; Никола Добрев - главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп; Ираван Хира - главен изпълнителен директор на Hewlett Packard България и председател на Българския форум на бизнес лидерите, Н. Пр. Стефано Балди - посланик на Италия в България и Силва Зурлева - член на Борда на директорите на Нова броудкастинг груп.

Церемонията бе организирана в партньорство с Националния дворец на културата и с  медийното партньорство на вестник Капитал и Информационния портал на неправителствените организации в България.

Снимки: Фондация ЛАЛЕ