Приключиха дейностите по проект "Без дом"

Публикувано от Dessi на Вт., 09/01/2020 - 15:11

Приключиха дейностите по проект „Без дом“, финансиран от фонд „Обединени срещу COVID-19“, създаден от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.
В изпълнение на проекта СЖББ предостави безвъзмездно финансова помощ за семейства в риск - заплащане на месечен наем на недвижим имот, след направена оценка за уязвимост.
Общо 19 семейства получиха нужната подкрепа - 63 души, от които 34 деца. При голяма част от тях бяха идентифицирани следните рискове: висок риск от загуба на жилище и изпадане в ситуация на бездомност; висок риск от домашно насилие; риск от задълбочаване на здравословните проблеми; риск от неглижиране основните потребности на децата.
Чрез реализирането на проектната дейност се задоволи базова нужда на едни от най-уязвимите лица, засегнати от кризата - бежанци, коити са: самотни/многодетни родители/безработни лица/лица със здравословни проблеми/жертви на домашно насилие. 
За 19 семейства бе подсигурена сигурна и стабилна среда за живеене и отглеждане на децата им. По този начин им се осигури време да организират допълнителни ресурси за справяне в бъдеще.