Мултидисциплинарна среща - работа по особено сложни случаи

Публикувано от Dessi на Вт., 08/05/2021 - 13:48

Понякога в работата си се натъкваме на особено сложни случаи, които са истинско предизвикателство и изпитание за целия ни екип. Понякога просто не можем да се справим сами, не се вижда светлина в края на тунела и всеки път напред изглежда невъзможен. В такива моменти нуждата от адекватна и навременна помощ ни провокира да потърсим съдействие от колеги от партниращи организации или институционална помощ. 

Мултидисциплинарните срещи, които провеждаме в рамките на проект „Комплексна интеграционна подкрепа за легално пребиваващи граждани на трети държави“, служат именно за успешното разрешаване на такива случаи на уязвими семейства и лица от бежански произход. 

Благодарение на съвместните ни усилия с други организации или институциите в страната, можем да установим причините, да потърсим корена на даден казус и да проследим цялото му развитие. А когато обединим сили, успяваме да намерим алтернативни, смислени решения, да разпределим последващите задачи пред различните екипи и да работим по-бързо и ефективно, за да подкрепим, да дадем надежда и да вдъхнем увереност на тези, изпаднали в тежко положение.