Мултидисциплинарна среща

Публикувано от Dessi на Ср., 08/26/2020 - 10:24

Днес се проведе първата мултидисциплинарна среща по проект „Комплексна интеграционна подкрепа за легално пребиваващи граждани на трети държави“
По време на съвместната работна среща, представители на Сдружението на жените бежанки в България (СЖББ), представители на Държавна агенция за закрила на децата, ВКБООН България, психолози и инспектори от детска педагогическа стая,  обсъдиха специфични случаи, по които се предоставят социални и интеграционни услуги по различни канали. Разнообразието от гледни точки и комбинацията от експерти допринесоха за изясняване на нуждите и очертаването на адекватни мерки за подкрепа на семействата. „Адаптацията и интеграцията на бежанците е сложен процес и изисква координиран подход“, заяви Линда Ауанис, председател на СЖББ. 
В рамките на проекта, който се осъществява заедно с Каритас София, са включени редица дейности за подобряване на достъпа до социални и здравни услуги, образование, заетост, развитие на социални и житейски умения и активно участие в обществото.